بسم الله الرحمن الرحیم
تحقیق درسی فرهنگ و تمدن اسلامی در مورد کیمیا
(((تعریف کیمیا)))
کیمیا یکی از شاخه های علوم غریبه است که به کوشش در تبدیل کانی ها و فلزات در زمان های قدیم می پردازد.
علوم غریبه یا کله سیر دارای شاخه عمده می باشند که دانش طبیعی آن کیمیا خوانده می شود
(((واژه کیمیا)))
ریشه لغوی این کلمه نشائت گرفته از زبان های باستانی است و احتمالا خاستگاه آن بین النهرین یا هند است و نام دانش پایه شیمی امروزه نیز در همه زبان ها برگرفته از همین واژه هاست برخی نیز ریشه واژه کیمیا را از زبان یونانی دانسته اند. و دانش کیمیایی از ایران برآمده و از راه عرب ها به اروپا هم راه یافت.
(((در خصوص دانش کیمیا)))
از دیر باز تبدیل مس به طلا و ساخت داروی جاودانگی که به آن اکسیر نیز گفته می شده تلاش کیمیا گران به خود معطوف داره و علم اکسیر نیز شهرت دارد.اکسیر از نظر جابر ابن حیان دانشمند ایرانی مشتمل بر 7گونه است واز عناصر سه گانه نباتی – معدنی و حیوانی می باشد و کتاب الحاصل در خصوص معادن هفت گانه و کیفیت بروز معادن (فلزات) از ترکیب گبریت(گوگرد) و زیبق(جیوه) از کارهای این دانشمند بزرگ ایرانی است.
(((تاریخچه کیمیا گری)))
کیمیا گری هم به معنای شکل اولیه تحقیق در طبیعت است و هم شاخه فلسفه و روحانیت که هر دو دارای عناصری از شیمی – فلز کاری- فیزیک- پزشکی- اختر شناسی- نماد شناسی- عرفان- اعتماد به عالم ارواح و هنر گفته می شود کیمیا گری در بین اانهرین و مصر باستان ایران- هند- چین- یونان و روم در تمدن اسلامی و سپس در اروپا تا قرن 19نوزده به صورت شبکه پیچیده از مکاتب و نظام های فلسفی در طول دست کم 2500سال رواج داشته است.
امروزه این شاخه نیز به خاطر جنبه های عرفانی – اسرار آمیز و هنری آن عموما مورد توجه مورخان علم وفلسفه به خود جلب داده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.